Kerstmarkt in Kersbeek steunt Sofhea

Bron: 
Het Laatste Nieuws
Datum: 
donderdag, december 8, 2016

Het Laatste Nieuws

Kerstmarkt steunt Sofhea

Het komende weekend kan je in zaal Servaas terecht voor een kerstmarkt ten voordele van het goede doel Sofhea. Sofhea is een Sociaal Fonds voor Hematologische Aandoeningen. "Veertien jaar geleden is onze vriend Freddy Vandepoel overleden en zijn wens was om ooit eens een mooi bedrag te storten ten voordele van Sofhea", zegt Anne Minaer van Kersbeek voor Sofhea.

"De mensen van de '40-jarigen van Kersbeek' hebben tien jaar lang hun opbrengst gestort voor dit goede doel. Drie jaar geleden zijn wij, met een enthousiaste groep vrijwilligers uit Kersbeek, begonnen met ons kerstevenement, een gevolg van een succesvolle zomeractiviteit, de 1.000 kilometer van Kattebeek. Elk jaar opnieuw vragen we aan de handelaars om een kleine bijdrage om onze kosten van verzekering, affiches, enz. te dekken. We willen de steunende handelaars dan ook graag bedanken!"

Tijdens de kerstmarkt kan je genieten van bubbels en aangepaste bieren. Zondagnamiddag zijn er taarten en zelfgebakken pannenkoeken. "Ook dit jaar komt Professor Boogaerts van UZ Leuven, de voorzitter van Sofhea, persoonlijk de cheque ophalen", zegt Sara Dekelver. "We mogen hem zondag om 11 uur verwelkomen."

De kerstmarkt is te bezoeken op zaterdag van 18 tot 23 uur en op zondag van 11 tot 18 uur. (VDT)